Sunday, February 7, 2021

Cheese cake

Japanese dessert 
Cheese cake    チーズケーキ


Ingredients 材料 

  • Cream cheese 200g           クリームチーズ200g  
  • 70g sugar               砂糖(さとう)70g
  • 2 eggs                 卵(たまご)2個(こ)
  • 3 tablespoons of cake flour        薄力粉(はくりきこ)大さじ(おおさじ)3
  • Fresh cream 150g            生(なま)クリーム150g
  • Lemon juice as you like          レモン汁(じる)お好(この)みで
Foundation 土台
  • Butter 50g                バター50g
  • 12 biscuits (65g)             ビスケット12枚(まい)(6.5g)

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Cheese cake    
チーズケーキ の土台(どだい)をつくる


1.Making a foundation     

The biscuits are shattered with a rolling pin. 

On crushed biscuits Add the drawn butter 50g and mix well.

ビスケットを叩いて(たたいて)粉々(こなごな)にする。バター50gをいれる。


Spread biscuits in a mold with a sheet and hold it tight
シートを敷(ひ)いた型(かた)にビスケットを敷き詰め(しきつめ)て、抑え(おさえ)て

2. I put cream cheese and sugar in a bowl.

(Please keep the cream cheese at room temperature) 

ボウルにクリームチーズと砂糖を入れて混ぜます

(クリームチーズは室温にもどしておく)

3.Add Eggs
卵(たまご)をいれて


4. Add Cake flour, Fresh cream 150g then add lemon juice 
小麦粉(こむぎこ)、生クリーム、それからレモンジュースをいれて
5.Mix it all well
よくまぜる
6. Pour into the mold Lightly deflate the air
型(かた)に流し(ながし)込(こ)みます。軽く(かるく)トントンと空気(くうき)を抜(ぬ)く
7. Bake at 170 degrees for 45 minutes and it's done 
(The baking time depends on the oven.) 
170度(ど)で45分(ふん)焼(や)いて出来上(できあ)がり
焼(や)き時間(じかん)はオーブンにより異(こと)なります。


8. Let it sit in the fridge overnight and the next day is delicious ♪
一晩(ひとばん)冷蔵庫(れいぞうこ)でねかせます。翌日(よくじつ)がおいしいです。

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