Monday, February 8, 2021

Rice ball 🍙🍙🍙

Rice balls Onigiri


①Ladybugs rice balls   

テントウムシのおにぎり 

1個分(いっこぶん)

Ingredients  材料(ざいりょう)

Rice 80-100g            ご飯 80100g  
·         3 crab-flavored kamaboko       かに風味かまぼこ、3本分
·         Nori seaweed, cut into eight pieces 1-2 pieces  海苔、八つ切り1~2
·         Sliced ​​cheese, a little         スライスチーズ 、少々



Paste the red part of the crab-flavored kamaboko and the seaweed on the rice that has been squeezed round. Cut the seaweed with scissors to make a dot(which put on red part ), and draw sliced cheese with a bamboo skewer to make eyes.


まるく握った(にぎった)ごはんに、かに風味(ふうみ)かまぼこの赤い(あかい)部分(ぶぶん)と海苔(のり)を貼り(はり)ます。海苔(のり)をハサミで切って(きって)模様(もよう)を作り(つくり)、スライスチーズを竹串(たけぐし)で描く(えがく)ようにして目を作(つく)ります。

Paste the seaweed dots and eyes. If you use mayonnaise (small amount / outside the amount) for adhesion, its stick together, it will be difficult to shift.

海苔(のり)の模様(もよう)と目を貼り(はり)ます。マヨネーズ(少量(しょうりょう)・分量外(ぶんりょうがい)を接着(せっちゃく)に使う(つかう)と、ズレにくくなります。

https://kurashinista.jp/articles/detail/24536


② Flower rice ball    花のおにぎり


Ingredients  材料(ざいりょう)

Rice 80-100g  ご飯 80~100g  

2 Eggs                    たまご2こ

Furikake    ふりかけ 適量(てきりょう)


Fold the thinly roasted egg in half vertically and make a notch from the crease. 
(see as below picture)Wrap it around the rice that you hold in a circle, 
and put on top Furikake (on the entire surface of the rice), 
and you're done!


長方形(ちょうほうけい)に焼い(やい)た薄焼き卵(うすやきたまご)を
縦半分(たてはんぶん)に折り(おり)、
折の目(おりめ)のほうから切れ込み(きりこみ)を入れ(いれ)ます。
丸く(まるく)握った(にぎった)ご飯(ごはん)の
周囲(しゅうい)に巻き(まき)、
ご飯(ごはん)の表面全体(おもてぜんたい)に
でんぶ(ふりかけでもok)をのせれば、できあがりです♪

https://kurashinista.jp/articles/detail/24536

 

③Penguins rice balls ペンギンちゃんのデコおにぎり


Ingredients  材料(ざいりょう)

Rice 80-100g        ご飯 80~100g  

Nori 1/2                                                  ·         海苔(のり)1/2
Corn, 4 grains                                             ·         コーン 4粒(つぶ)
Dried pasta, a little                                        ·         乾燥(かんそう)パスタ 少々
Boiled carrots, 1 slice                             ·         茹(ゆ)で人参(にんじん)スライス1まい


Put your favorite ingredients and wrap it in plastic wrap to make rice balls. The shape is about halfway between a circle and a triangle.

お好み(このみ)の具(ぐ)を入(い)れてラップに包(つつ)んでおにぎりを作(つく)る。形(かたち)は丸(まる)と三角(さんかく)の中間(ちゅうかん)くらい。



Fold the kitchen sheet in half and combine it with the rice balls to make a pattern for the face.

キッチンシートを2つ折りにし、おにぎりと合わせて顔部分の型紙を作る。


Fold the seaweed in half and cut it with the paper pattern.

海苔を2つ折りにし、型紙と重ねてカットする。



Make a cut around the seaweed to make it easier to get used to.

馴染みやすいように海苔の周囲に切り込みを入れる。



Wrap seaweed around rice balls and wrap them in plastic wrap to calm them down.

おにぎりに海苔を巻き、ラップに包んで落ち着かせる。



Insert pasta folded to about 1.5 cm into the cone and fix it in pairs around the center of the face.

コーンに1.5cm程度に折ったパスタを差し、顔の中心辺りに2粒づつ固定する。


https://kurashinista.jp/articles/detail/19635

Remove the boiled carrots with a round shape and fix them with pasta.

Punch out the seaweed and paste it to complete ♪

ボイルした人参を丸型で抜きパスタで固定する。

海苔をパンチで抜いて貼り付ければ完成♪

https://kurashinista.jp/articles/detail/19635

 Smile Onigiri         かわいい顔(かお)おにぎり

Ingredients  材料(ざいりょう)

    Rice 80-100g  ご飯 80~100g  
  • Nori 1/2                                                       ·         海苔(のり)1/2
  • Ume and Ume tube                        ·         梅チューブ 少し


Put water on your hands, put salt on them, and let them blend into your hands. Put rice (100g) on the palm, dent the center, put umeboshi on it, and hold it with both hands so as to wrap the ingredients. Bend the upper palm and fingers at an angle, receive them with the lower hand, rotate them, and hold them in a triangular shape.

手に水をつけ、塩(しお)をのせ、手に馴染(なじ)ませる。手の平(ひら)にごはん(100g)をのせ、真ん中(まんなか)をくぼませて梅干(うめぼし)しをのせ、具(ぐ)を包み(つつみ)こむように両手(りょうて)で握る(にぎる)。
上(うえ)になっている手の平(ひら)と指(ゆび)に角度(かくど)をつけて曲げ(まげ)、下(した)になっている手で受(う)けて回転(かいてん)させ、三角形(さんかく)に握(にぎ)る。


Cheeks attach ume tubue a little

ほっぺには「ねりうめぼし」チューブ(下の写真(しゃしん)をちょこんとつける。





⑤Piglets Onigiri            ぶたさんおにぎり

Ingredients  材料(ざいりょう)   

Rice 80-100g  ご飯 80~100g  

  •   Nori 1/2                          ·         海苔(のり)1/2
  • sausage                  ·         ウインナーソーセージ 1本(ほん)


A piglet's rice ball that can be made just by squeezing it into a round shape. 

The wiener's ears and nose are so cute! 

If you crush the straw lightly and hollow out the nose hole into an oval

 丸く(まるく)にぎるだけでできちゃう、子豚(こぶた)ちゃんのおにぎり。ウインナーの耳(みみ)とお鼻(はな)がなんとも味(あじ)のかわいいぶたさん。
鼻の穴(はなのあな)はストローを軽く(かるく)潰(つぶ)して、楕円(だえん)にくり抜(ぬ)けば完成(かんせい)


 Nori Cutter & Goods  便利(べんり)なお弁当(べんとう)グッツ







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